Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2010

ALA KADAR.....

Salam...

Selesai 1 Ramadhan dilalui. Alhamdullillah. Tak ketara sangat letihnya. Kelas tak banyak hari ni. 1.15 ptg... terus cau. Tak de yang menarik lagi nak tunggu lama2 kat sekolah tu.... Cuma buat apa yang patut kerana saya dibayar gaji untuk kerja..... Sekolah tu hanya jadi tempat cari rezeki je.....
Semakain surut kasih sayangnya.....

Tiba di rumah... tidor2 ayam jam. Pukul 3 bangun & buat persediaan awal untuk buka. Plan masak Tom Yam... tapi bahan tak cukup. Tak de serai, limau dan mcm2 lagi... so, rebus daging & ayam je lah dulu...Selesai.. .....

Tahun ni azam nak masak sendiri... menu berbuka. Kena berjimat. Sejak beli rumah ni... banyak hutang yang kena selesaikan.... Kini kena merangkak semula... sementara nak stabil balik yang entah bila......

Bila suami balik... ajak dia ke BigMart. Tu je lah yang berhampiran sini. Cari bahan tambahan untuk menu berbuka....

So... menu malam ni.... Tomyam nasi / Beehoon & popia isi ketam....
Amirul kata... sedapppp...

Alhamdulillah..…

MAMA YANG SURUH MAKAN...

Selamat Berpuasa pada semua sahabat, rakan, saudara mara & semua umat Islam.....

Dah lama tak menulis. Sejak beralih lokasi tempat tinggal.... hidup sementara tanpa streamxy... macam dah lupa & tak kesah dah dengan blog & Facebook ni... Ok gak... lebih masa dapat ditumpu pada kerja2 sekolah yg banyak bertangguh... terutama sejak operasi penghijrahan ni......

Hari ni hari pertama Ramadhan.... sementara menunggu masa berbuka.... tergerak pulak nak menjenguk blog & membuat catatan....

Hari ni... sekolah macam biasa je... cuma frust sikit le dengan anak2 murid yang tak minat nak belajo... ada yang sedang tido dengan lena hingga merah mata bila saya masuk tadi.... Tak pe lah.. janji saya dah berusaha untuk mereka... berusaha melaksanakan tanggungjawab saya.....

Hari ni.. Amirul & Ammar tak sekolah. Cuti 1 Ramadhan. Ammar kami tak suruh pun puasa.... Sebab wataknya yang macam baby je.... belum matang. Selama ni.. anak2 yang lain, darjah satu je kami dah wajibkan puasa... tap…