BALIK KAMPUNG OH..OH.. BALIK KAMPUNG MELAKA

Pagi2 bangun buat cekodok untuk adik2 (wazir & Yan),untuk anak2 (Farydzul, Salleh, Cyayol, Azah dll) sebagai bekal semangat & untuk Che Ana takut kat Putrajaya tak de cekodok udang brand cikgumazidah. Sorry lah udang tak cukup, abang belikan sayur2nya je.. udang tak masuk bajet. Macam mana bertanding? Dengar cerita ada nombor juga!. Tapi nombor yang banyak mana tak tahulah... tak pe lah, janji makan KFC hingga ke tulang...

Hari ni, seronoknya macam hari last sekolah je... padahal cuti 3 hari je.. bukan pe, esok nak bercuti ke Melaka.. ( Wazir la tu yang pakse kiteorang balik Kampung, dia nak join, nak releks katenya...). Kat sekolah tak duduk diam. Ceck kebersihan & tentukan pemenang. Yang pasti bukan 6A3 lah sebab, kelas korang lantai tak bersapu!. Tolong Ustazah Habibah buat jadual waktu kelas tambahan (tak dapat siapkan pun), kul 1.05 jumpa mentee 3A (Aina, Aiza & Ayuni), borak2 kosong je sambil buat laporan guru betugas.
3A (Aina, Aiza & Ayuni) Anak2 ku
Permintaan diorang, supaya gambar mereka disiarkan
Anak sapa la tu!


2.00 petang bertolak ke Jeram, jumpa Amira & serah kamera sebelum dia masuk Aktiviti Perkhemahan Tahunan. Malangnya Amir habis kelas kul 2.30 petang, pastu dia Solat jemaah, kemas barang dan macam2 lagi... kul 3.30 baru dapat bertolak balik. Nasib baik, ada belas ikhsan Cikgu Wazir ambik Ammar, klu lambat... Ammar mesti sebut 'Ma sakit perutlah, lapar.... nak makan KFC'... (Kau bagi gule2 je... paling tidak pun makan bubur kat NLK lah)..Terima kasih Wazir!

Selesai urusan anak, terus ke Tesco, cari bahan bekal untuk perjalanan esok. (Cekodok udang lagi gamaknya). Lepas tu ambil Amirul, lepas tu singgah SKI jap ambik barang/kerja (Nak bercuti, tapi keja masih difikirkan...). Sampai rumah terus masak untuk makan malam. Solosai semua, rehat jap sambil tulis 'blog'. Malam ni nak kluar gi Bangi, ambil kamera... sok nak posing...Harap2 perjalanan esok dimulai & diakhiri dengan baik.

Buat Yan, Tahniah! dapat 'job' sebagai camera women Sabtu ni, boleh tunjuk hasil kat 'blog' nanti & jangan lupa ikutilah perjalanan kami, dari masa ke semasa di 'blog' kami....bye....

Ulasan

  1. Nasib baik I tak jadi g Melaka gak coz orang Melaka nak balik Meru.... Kalau tak mesti penuh Melaka dgn orang Klang ..He he
    Rosz

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH