MUNGKIR JANJI



Hari ni sibuk sikit. Buat persiapan kenduri kahwin (Minggu Panitia Seni & Geografi, yang sebenarnya....). Tarikhnya dah lama tau... tapi biasalah... keje 'last minute' juga yang 'best' (cikgu seni yang cakap). Temanya ' Seni & Geografi Mewarnai Kehidupan'. So... bayangkanlah betapa warna warninya hari tu nanti....Rakan-rakan dah ada yang bersuara...'Mesti ada kejutan', kombinasi Cikgu Wazir, Mazidah & Aryanti kata kan..... Tengok aje lah nanti, 'kejutan' atau sebenarnya 'kekalutan'.

Masa banyak keje ni... mulalah rasa macam tak reti masak je.... Padahal dah janji ngan suami saya akan masak seminggu (Isnin - Jumaat je..., tak masuk Sabtu & Ahad) kerana dia dah tolong selesaikan masalah saya hujung minggu lepas( biasalah....masalah kecil yang saya besar2kan) Tapi, semalam, kebetulan ada pasar malam, so... bila cakap teringin nak makan Kebab, Laksa, Jambu Air dan lain2, suami pun tiada pilihan lah... Tadi pula singgah KFC ngan anak2. Anak2 pun auta juga. Sebelum masuk ke Setia Alam, tiba2 Ammar berkata 'ma.. sakit perutlah'. Bila ditanya kenapa?.Dia kata 'laparlah...'.(Ikut perangai mamanya la tu...). Menu malam ni???????. Mungkir janji lagi lah saya kot!..... Tak pe bang. Khamis gaji!.

Ulasan

  1. wah!!! makan besar ye...Naik terjojol mate tengaok kepada udang nih....Amar..lain kali bg tau mama " Ma..amar rasekan bukan perut amar je yang sakit...perut cikgu wazir pun!!"...nanti cikgu wazir blanje bubur nasi NLK.

    BalasPadam
  2. Wah..wah... Ni keje dia ye. Buat baik ngan Ammar, sebab 'ada mee di sebalik udang besar'.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH