BUAT SEORANG SAHABAT... ANA

Lega. Selesai 2 tugas. Alhamdullillah semalam dapat juga selesaikan majlis penyampaian hadiah Minggu Geografi bersekali dengan hadiah Minggu Seni. Kalau tak, tak de maknelah kata2 Seni & Geografi tak boleh dipisahkan. Plan ke 2, nak buat album gambar & video klip untuk Ana. Petang bertugas. 6.30 petang balik terus sambung kerja2 Cikgu Wazir mengedit gambar untuk album Che Ana. Pukul 10.30 setelah siap print semua gambar, Cikgu Wazir ambil untuk disusun dalam album. Lepas tu sambung buat 'Video Klip'. 11.00 malam dah tak larat, minta suami teruskan prosesnya.... Kul 2.30 baru dia tidur... Saya pula 3.00 bangun kerana 'hidung tersumbat' & tak boleh baring...Sementara duduk2 tu apa lagi.... memblog & sembang dengan kekawan yang juga masih memblog hingga 4.00 pg. Lepas subuh, sambung edit gambar & buat 'Cover CD'Suami pula sambung tidur le.... 10 pagi, dia bangun & sambung membuat video. Pukul 12.30 baru siap diproses & salin di CD. 12.30 th bekejar pula ke Jeram ambil anak lelaki. (Hanya anak tingkatan 1, yang saya benarkan, kalau dia nak balik tiap2 minggu. Anak pompuan hanya boleh kirim pakaian kotor je). Pukul 1.30 bekejar pula, ke Hotel Unitekma 'Sepetang Bersama Che Ana'. Sebenarnya suami suruh pergi dulu. Tapi bila telefon kawan, berat mulut pula nak cakap, nak tompang. Tu yang tiba lambat....Sorry ek!. Sorry juge, tak dapat beri ucapan... 1. penat, 2. Tak nak nangis lagi... tengoklah gambar pelakon2 air mata tu.....dah2 lah menangis tu... buruk rupa!Maaf Che Ana itu je, gambar & video klip yang terpikir nak bagi,sebab rasanya ia bermakna!.Maaf juga, Video Klip tak sempurna. Masa yang suntuk (last minute), guna pula program baru yang belum mesra & kekurangan gambar. (Jadi guru2 lain sila lah berposing, setiap kali juru gambar sekolah memfokus. Tak cukup gambar kenelah ulang2 gambar .... jangan marah Che Ana). Selepas hotel Intekma, pukul 5.30 minum petang bersama Cikgu Mazlan pula sekali dengan pakej 'keliling dalam rumah'nya. Bersantai Di hadapan Rumah Baru Cikgu Mazlan. Sebelum balik, buat muka tak malu, minta bubur lambuk ngan tuan rumah. Hari ni pagi2, tengahari sehingga petang Ammar asyik sebut nak makan bubur (dia ingat pada orang yang belanja dia dulu di NLK).... mamanya bukan malas tapi sebelum keluar tengahari tadi dah masak nasi ayam, set lengkap hingga malam malam .......

Ulasan

  1. Terima kasih....cukup bermakna. Hari2 berlalu kt SKI tak de makne ne tanpa awk..Saya cukup gembira mengenali seorg sahabat spt AWAK.Friend forever n keep intouch even berinteraksi hanya dlm blog..Sayang awak!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH