NANGIS DALAM HATI......

Semalam tension betul pasal kertas Geografi.... Masa tu memang menangis dalam hati lah... Wakjir janji nak tolong tapi tak hantar berita pun kat mana dia masa tu... susah kot nak call. (Dia call juga sudahnya.... tapi dekat pukul 2 baru call.... tak yah lah.... dah merajuk... he3) Tak pe lah.. nak tak nak, sorang tak sorang kena buat juga. Hari ni (Khamis nak peksa). Baru padan muka. Buat last minute lagi.... Ye lah Wakjir janji nak tolong ... tunggulah dia..... kesian... nanti frust pula dia tak dapat tolong....Tapi....

Masa susun satu hal.... Tengok2.... muka surat 15 tak de... tanya mana yang original.... pun tak de.... kena lah print out semula..... Lepas dia reso muka surat tu.... alamak, semua gambar tak terang.... buatlah koleksi gambar2 dalam satu muka @ suruh reso.... dah tambah muka surat.... maknanya tambahlak kerja menyusun. Bila nak susun ..... alamak...Wak Lan masukkan kertas tu dalam kotak ... kertas tu dah jadi henget benget. Bila masuk dalam mesin sort.... asyek jem je le... ...

Rasa macam dah ok.... so syoklah susun dan agihkan setiap kelas........ bila kira2.... alamak... kurang 60 set....itu satu hal. Satu hal lagi..... alamak.... baru perasan muka surat 14 tak de.... macam mana saya ni.... kenapa tak perasan tadi.... ni lah kalau kerja tak fokus... kalau fikiran tak tenang....baru padan dengan muka saya.... Siap kau Wakjir...

Kenalah tunggu pukul 2 lebih untuk tambah reso. Selesai reso yang tak cukup... yang kurang.... kena lah susun yang 60 set tu dan kena klip pula muka surat 14 untuk 300 lebih set yang dah siap tu.....haru2. Penatnya tak boleh nak cakap... puasa lah pulak tu....

Pukul 10.30 start menguruskannya.... pukul 4 petang masih tak settle... tapi balik dululah... kesian Amirul anakku menunggu untuk dijemput. Pagi2 esok kena sambung.... sah2 periksa nanti mesti banyak komen daripada anak murid. Silap2 dalam tu ada muka surat yang tak de... dah lah gambar langsung tak nampak.... sorrry ye anak2 murid....

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH