HARI KE 15 - MERATA CARI

Salam Ramadhan

Awal tengahari ke luar memenuhi beberapa tujuan. Mula ke kedai kegemaran kami. Kedai komputerlah... membaiki laptop saya yang kong....... Tanya kos... alamak, lebih kurang RM800. Mana nak cekau RM dekat2 raya ni..... Kalau tak baiki.... alamak, raya semua anak2 balik.... komputer yang tinggal tu... tak cukup le.... Suami kalau pasal software boleh juga dia buat, tapi kalau pasal hardware.... sorry le jawapnya..... Nak buat macam mana... kena baiki juga.... tauke tu kata kalau spare part second hand.... dapatlah separuh harga. Itu pun.. tak dapat janji...... Boleh lah... semakin sempitlah bajet raya kali ni. Harap2 dapat siap sebelum raya ni.....

Dah sampai kedai komputer tu... laksanakan hajat penting.... cari foto paper.... Tapi tak de lah pulak. Kalau ada pun.... mahalnyeeeee. Biasa beli di Carrefour.... tapi brand murah yang biasa dibeli tu dah tak de. Tak dapat di Klang... kami ke Carrefour Subang Jaya... ingat pasaraya besar.... mestilah ada. Rupanya...out of stock. La pulak!. Try pula cari di Alam centrel Shah Alam. Merata jugalah cari dari satu kedai ke satu kedai mencari yang murahhhhhhh..... Akhirnya jumpa juga lah yang murah tapi kertasnya nipis sikit. Boleh lahhhhhhh. Ni lah kalau dah hobi dengan foto.... rumah pu nak dihias dengan foto je.......

Sebenarnya... Try lah risik2 sifu seni SKI... sapa lagi ... Wakjirlah. Minta dia tolong susun atur rumah & frame gambar tu. Tapi tak patut le kawan sorang ni..... ada ke dia kata.... 'rumah akak tu boleh kemas ke.... akak tunggu je puting beliung..... bersih terus!'. Bila minta tolong susunkan frame gambar.... bukannya dia kata ok.... yang dia kata.... 'nak gambar juga! nak hiasa rumah '. Banyak cantik!.... punya susah kita orang nak cari foto paper. Merata cari. Dia main order je.... taulah... nak freeeee lah tu. Pergi bazar Ramadhan beli karipap. Jangan harap!

Keluar rumah kali ni... tak tahan lama2. Kena bawa si kecik 2 orang tu..... Taulah budak2 kecik tu... steady nye kejap je.... lepas tu... mula lah nak tu, nak ni.... tak diikutkan..... tarik muka. Bila dah dibelikan mainan..... asyek suruh cepat balik je.... tak sabar2 nak main.....

Menu petang ni.... Macam selalu2... repair yang dalam peti ais. Tomyam (tambah udang sendiri), siakap 3 rasa (Ikan je baru... Sosnya .... yang lebih hari tu) dan roti nan semalam ( tambah sambal udang). Semalam ada juga ada Wakjir ajak berbuka bersama anak2 muridnya, 6A3... di rumah Jiejah. Terima kasih ye Wak atas pelawaan. Semoga semua orang happy & sempurna ibadah puasa hari ini.

Selamat Berbuka....

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH