HARI INI PUNYA CERITA

Salam....

Terjaga. Kak Sakila kata dah 6.30 pagi. Saya jawab, 'Ye ke... rasa macam 5.30 pagi je..) Maklumlah tidur di hotel.... best & menenangkan. Sebenarnya... paling best dapat berbual panjang dengan 'Teman baikku... Oh Oh.. ". berbual hingga lewat malam... hingga perancangan awal nak siapkan jadual pun tergendala,,,,' Apa yang penting... 'happyyyyyyyyyyyyyy'.

Jam 7.00 pagi... check FB... pelik juga melihat komen@ Wakjir & Wakjamree.... 3 jam yang lalu. (Maknanya pukul 4 pagi...) Tak tidur ke .... rasanya dua orang suami orang ni ngigau2kan Facebook lah...... 7.00 pagi sarapan di tingkat 9 Hotel.... ganti kekawan Kak La yang tak turun minum.... macam2 menu ada... tapi kami malas nak bergerak untuk mengambil banyak..... tak nak lepaskan peluang berbual..... bab gossip memang best untuk dibualkan.... he3.

8.00 pagi... bergerak keluar... turun lift.... alamak, tiket parking tak cop.... naik semula suruh kak la minta chop..... ok Free Parking...... Sebelum start kereta sempat sms kat dua beradik tu... Cikgu Mirul & Wakjir 'akak baru keluar hotel.... lambat sikit ke sekolah. Nak uruskan rumah.... tapi bukan tidur!'.

Sebenarnya saya belum siapkan rangka jadual untuk dimeetingkan ngan PK1, Puan Amiah. So... tiba di rumah... terus merangka....& merangka... OK, beres perancangan awal siap.

Ha baru ringan sikit kepala otak ni.... dan bila anak buat laporan 'ma lapo'... Apa lagi... mencekodok lah tangan ni.... Siap! cekodok dan menu makan tengah hari!. Laju2 je anak2 yang kelaparan makan. Mana taknya masa tu pukul 11.30 pagi. Buat lebih sikit... untuk para pengotong royong surau di sekolah.......

Sedang masak memasak... Kak Miah hantar mesej.... memaklumkan pasal jadual.... Saya balas 'Tunggu. Saya masak dulu. Nanti saya datang bincang jadual'. Ok! perancangan diterima dengan beberapa perubahan.... So cikgu2... sabolah ye kalau kena ngajo 28 waktu. macam biasa... guru tak cukup!.

Maaflah kekawan gotong royong... tak dapat tolong. Kena selesaikan ngan Puan Amiah dulu.... lepas ni dia lama tak de disekolah. Dapat jenguk je mereka bergotong royong.... Tahniah! bangga dengan kehadiran X-student untuk membantu. Karim, Hakim, Syafiq & Khai. Korang memang best lah....

<



Walau sibuk ber5S... rehat sebentar.... 'kita sambut hari ulang tahun Ustazah Norhana... yang ke berapa? Entahlah'. Tak kira lah, janji dapat makan kek & berposing.....




'Semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa di dalam rahmatNya, Norhana...'.

Jumpa lagi esokkkkkk

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH