....BE POSITIVE

Salam..

Hari ni dah masuk 2 minggu si Mili ke neseri ofis abahnya.... Setakat ni dia balik ngan ceria & riang....

Nampak lah tindakan yang positif tentang si Mili ni...
Balik sekolah je... dia terus keluarkan baju kotor dia dan masukkan dalam besen baju kotor. Kemudian dia ambik baju lain dan masukkan dalam bag dia untuk hari esok pulak. Pandai pula dia matchkan dengan warna tudung yang sesuai.... Tapi biasanya saya akan kemaskan semula lah baju2 dia ...

Yang susehnya... cikgu suruh bawakan baju nya 4 pasang.... wah! susahlah macam tu... sebab itu bermakna saya kena ada set baju yang banyak untuk Mili.. wah2 Biasa di rumah dia pakai satu je... petang baru tukar... tapi sikalang......
Dalam hal ni Mili lah yang untung... dia ada banyak pasang baju baru.....

Sebenarnya... sekolah tu banyak aktiviti belajar sambil bermain... contohnyan kalau mengenal warna... cikgunya memang benarkan anak2 tu main warna betul... aktiviti masak kueh, ada juga aktiviti outdoor.. cikgu takut baju anak2 kotor... so, adalah pakaian untuk diganti...

Dah try bawakan lebih... Ha! terkejut Mili... 'ma beratnya beg adik..'. Lepas tu bawakan 2 pasang je lah....'

Harap2 Amili menjadi anak yang pintar, cergas & cerdas... Untung Mili dapat campur dengan anak2 .... orang.....'class' gitu.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH