KODIN....

Salam...

Hari ni Merentas Desa SMKSKI.... Selesai juga saya menyiapkan tugasan saya... buat buku atucara. Baru semalam dapat softcopynya... hari ni nak kena siap.... Terpaksalah guna acuan tahun2 lepas. Tukar sana sini.... kul 3.30 pagi baru siap. Buat tu bukan lama sangat sebenarnya... he3... buat kerja lain dulu.. 12.30 baru nak start buat.. tu yang kurang tidur tu.. Ha, print 20 keping je di umah. Kertas pink tak de banyak... Sambung print kat bilik kak Zah 10 keping... Edisi terhad. Ni zaman berjimat cemat.....

Thank pada cikgu Roszana yang tolong lipat pamplet tu...

Sedang round untuk edar pamplet tu... dapat pemintaan si Adekda Wakjir supaya snap gambar dia... Ni lah hasilnya...




Selesai urusan pamplet... rehat kejap di bilik guru... ditemani borak oleh Cikgu Hanafi.... satu kesah ke satu kesah.... cerita tentang kehidupan... cerita tentang insan yang ada lebihnya dan dan kurangnya... Begitulah ketentuanNya... Cuma kita manusia tak boleh berputus asa, tak boleh lari dari masalah & kena terus cari jalan penyelsaikan... agar semua orang akan turut merasai kebahagiannnya.... Cikgu Hanafi... kaya dengan falsafah hidup yang baik...

Selesai tu... apa lagi.. menyiapkan Buku Rekod Mengajar... sebelum dipanggil oleh Cikgu Nazer untuk jadi hakim.... pertandingan Senam robik... Sungguh menghiburkan....

12.15 ..bila loceng balik berbunyi.. ingat nak terus chaw... Teringatkan Ammar, hari ni sekolah sendirian kerana Amirul demam... Demam terlalu penat le tu... Dah start enjin dah.. bila cikgu Nozalina call .. untuk makan besama VIP lain.... Saya Yang Menurut Perintah!. Best juga menu hai ni... sesuai untuk orang lapar...

Sambil makan... ramai betul cikgu2 yang bertanya tentang 'mana Cikgu Din' (Ridhaudin...). Kebetulan pengetua ada di situ... dia lah yang tolong jelaskannya... Din menunggu temuduga minggu depan... Harap2 dia datang lah... Sebelum tu pun ramai dah bertanya saya.... Tak tau saya nak menjawab. Jadual untuk dia dah ada dah... menunggu tuan punya badan datang je... Pentadbir.. guru2 semua mengharapkan kehadiran mu Din. Bagi mereka... Din berjiwa cikgu... Rajin, friendly... apa2 program semua dia ada membantu..... Din... betul tak nasihat akak hujung tahun lepas.... 'Kena komited pada sekolah...' Ini lah tujuannya... Sekolah sentiasa ada ruang untuk mu Din.. Insyaallah, kalau ada rezeki... kita akan besama lagi Din.....

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH