REHATKAN MINDA HUJUNG MINGGU...

Salam...

Sambung hal letak jawatan dari buat jadual waktu sekolah..... antara balasan PK1 '....rehatkan minda di hujung minggu...'. So hari ni memang kena rehatkan minda betul. Pagi.... sarapan bersama suami dan anak2 di restoren belakang rumah. Beli lauk sekali untuk menu makan tengahari...

Selesai....
Suami keluar sendiri untuk selesaikan banyak urusan... sebahagiannya urusan untuk saya le... 'hantar baiki printer saya, belikan printer baru dan ambil CPU untuk sekolah...'. Lain2 urusannya sendiri... katanya nak buat 'business card' dia & nak tukar no phone dia dari prepaid ke line dan nak beli sim card untuk pelajar (untuk anak2 dialah...)

Saya kena tinggal kerana .... malas nak bawa anak2.. sarapan tadi pun ada yang melalak... ni pulak nak selesaikan banyak urusan tu... So, saya lah yang tinggal untuk jaga anak2.... Masa ni mulalah terfikir.... 'hei cepatlah dapat pindah rumah kat SKI... boleh tompangkan anak2 kat rumah Wakjir ... bolehlah kami terus berdua2an....'. Tengok tu Jir.... 'serampang banyak mata....'.

Duduk di rumah jaga anak ni... he3 memang saya tak biasa..... Badan pula rasa tak sihat sangat.... tak daya nak celik... so... ambik keputusan,,, tidur. Lagipun... rasa macam banyak sangat perkara yang berlegar2 kat kepala ni.... jadi malas nak fikir... tu yang kena tidur tu....

Anak2.... tawakkal lah... harap2 tak buat masalah sepanjang mamanya tidur...... Keluar dari bilik... bau wangi bedak je... sah! main bedak lah tu...... Salah mamanya juga.. tak jaga anak... biarkan je anak2.... tapi mama tak larat....

Sedang lena tidur... Ammar ketuk pintu menyerahkan handphone... dia kata 'telephone bunyi...'. Rupanya abahnya dah misscall. Bila call balik....'abang ngan Wakjir ni... kat Geleri Shah Alam... Wakjir mesej ajak tengok pameran photografi....'. 'Nak makan ngan wakjir...'. Huwah... suamiku patut balik bawak beras yang memang dah kehabisan langsung kat rumah... kami dah kelaparan & naik penin... tapi..... jawab je lah 'tak pe lah....'. Dah celik tu... ha melayari FB le... nasib baiklah cikgu Jaimah lapang.... untuk temankan saya... realese tension sikit... dan lupa lapor.... Anak2 pulak dah tau beras tak de.. & kena tunggu abah balik bawa beras... so diaorang lapor pun tahan je lah......

Selesai ngadap FB... saya terus baring.... badan sakit & tak larat sangat... Lepas suami balik pun... saya sambung lagi baring & tidur2 ayam.... badan tak daya & malas nak gunakan otak untuk pikir yang macam2... lebih baik paksa diri tidur....

Malam ni... bangun jap untuk tulis blog ni... lepas ni nak tidur lah. Sebelum tidur daH tempah kat suami untuk urut badan ni...... Padanol... dah telan 4 biji dah hari ni.... Manalah tau.. suami urut .. baik lah urat2 badan ni....

Ni lah perasaan.. kadang2 ok.. kadang2 tak ok... Kalau fikiran terganggu.... otak asyik berlegar.... badan pun ikut penat & lesu..... So.. baik tidur je...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH