APA ADA PADA SEKOLAH ...

Salam...

6.30 Jam berbunyi...... oh malasnye. Bukan malas nak solat tapi ingat plan pagi ni.. nak ke sekolah bersama suami. Minta tolong suami ambikkan WAJAH sekolah... Yang ada dalam simpanan saya, gambar2 lama dah macam tak berseri... so! dengan kata lain.. nak gambar baru. Mana lah tau... kamera lain.. hasilnye lebih baik......

Janji kami nak kuar pukul 7.00 pagi. Tapi malam tadi hujan... Matahari pun tak kelihatan... so, ada masa lah kami untuk KHIDMAT diri..... 7.30 di sekolah... saya terus ambik pot di kantin... sebab saya datang bertemankan laptop... perlukan kerusi meja..... Mula2 tengok2 gambar... selesai misi menyusun gambar2 kami termasuk gambar2 anak2 yang nak diupload.... saya tengok pula gambar SMKSKI tahun 2009. Nak susun & printkan untuk dialbumkan.... Mazidah... Mazidah.. kenapa rajin sangat ni... . Entahlah. Kadang2 fikir kan baik kalau aku ni tak punya idea... aku ni tak pikir macam2.. so, tak lah terkeluar dalam fikiran ku untuk buat macam2 untuk sekolah ni... Kat sini.. rasanya... kalau kita ada IDEA... kita lah yang KENA BUAT. Ha! Buat SENDIRI. Ambik kau!

Setengah jalan... ah! boring lah buat kerja2 tu...... ... ha.. ha.. tengah2 boring tu.. nampak pulak internet on. Sah internet tak ditutup.... so.. apa lagi.. teruskan misi mengupload gambar...... Misi nak selesaikan hari ni gak. Sebab selesai suami ambik gambar sekolah tu... aku kena prosesnye pulak. Esok dah AHAD.... nak pergi rewang kenduri kahwin kat rumah abang lah pulak... Kerja2 sekolah banyak yang tertangguh... INGAT KERJA SEKOLAH LAGI... oh... tak nikmatnye hidup.. tapi nak buat macam mana.. tu lah rezeki ku....

Pukul 11.00 baru suamiku selesai... .. Lapar tak payah cakap lah. Naik pening kepala dek angin naik kepala.... Sebelum pergi tadi tak masak sarapan. Ingat urusan selesai sekejap je. Sebelum balik.. cari sarapan dulu... on the way nak balik.. suami dapat mesej dari Amir ....' Abah... nak makan apa... Abah & mama kalau jalan tak ingat anak2...'. Aduh bisanye.... Ini lah yang kami dapat.. buat kerja untuk sekolah... anak2 dah kata kami lupakan tanggungjawab pada anak2.....'. Patah semangat orang dibuatnye...

AKU TAK NAK BUAT APA2 LAGI.... PENAT, PENAT,PENAT.. TAU TAK....

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH