WAKBRAHIM ANYIDEA

Salam...

Semalam saya bina FB untuk anak menantu cucu cicit Arwah WakBrahim (ayah saye le tu..). Kira ni Wak Brahim Generation lah...... Memenuhi permintaan anak2 buah saya.... Ye lah bermula dari Majlis Perkahwinan anak buah saya, Haarith Mahmud... Di situ berkumpulnye adik beradik, cucu cicit arwah Atuk Ibrahim... seronok bila sesekali berkumpul.. berbagai gurauan & usikan... Tak habis di situ disambung pulak kat FB.... lebih2 lagi bila gambar2 pengantin Haarith diupload kat FB... lagilah berpanjangan usik mengusik....

Itu lah timbulnye nak buat FB famili group... agar dapat mengumpulkan sedara mara, sepupu sepapat..... sekurang2nye kenallah mereka sesama saudara .... Ini baiknye IT. Dan keluarga kami.. boleh dikatakan celit IT. Boleh dikatakan semua anak adik beradik saya celit IT & ada FB. Ke mana pergi je kebanyakan mereka kelek laptop... Laptop dah macam pakaian harian.... Kalau kami berkumpul kat rumah nenek kat sungai serdang.... satu keluarga bawa 2 - 3 biji laptop. Bayangkan ada 8 keluarga yang dan berkembang pulak tu.... Isy..isy.. memang dah macam Cyber Cafe lah pulak...

Bila nak tubuh FB famili group .... budak2 tu disuruh pilih nama sesuai untuk group pun susah.... ye lah semua loyer buruk.. ha sampai sekarang tak settle... Nama Wakbrahim anyidea tu sementara je... tunggu diaorang lah bagi idea.... Nama mesti bercirikan Wakbrahim generation & ada berbau IT sikit.... Kena tunggulah lagi gamaknye....

Semoga IT & FB ni jadi penghubung dan pengerat ikatan adik beradik & saudara mara kami... Amin..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH