BAJU KURUNG HIJAU...

Salam..

Selepas subuh... cuba tidor semula... tapi mata dah bulat.. golek macam mana pun, mata tak nak terlelap. Suami... kejap je .. lepas subuh terub boom.... Pukul 8.00 pagi.. paksa dia bangun... Cakap ngan dia..'boring lah... bangun lah.. jom lah borak... lapo... sarapan... banyak plan nak buat hari ni...'

Mula2 sarapan pagi di restoren roti canai.. Lepas tu ke asrama, ambil Amira yangmerengek nak balik.. sebab dalam dom, tinggal dia sorang.. semua rakan balik. Amir pula pergi camping ngan sekolah dia... Abang Amin, kami tak benarkan balik.... 'duduk asrama.. hafaz quran'...

Selesai hantar anak di rumah, siapkan makan tengahari diaorang... menu saya beli je kat restoren, cuma saya repair sikit supaya banyak kuahnye.... Anak2 makan mesti kuahnya banyak.... Selesai tu.. saya dengan suami... ha! happy go lucky le... meronda.

Plan penting.. mencari baju kurung Amili.. kurung hijau & tudung putih untuk konsert dia di tadika... Plan ke: Nak ambik kunci rumah SKI, kami nak sewa dulu barang sebulan sementara loan lulus... Tapi tuan tanah sibuk... dia kata esok pagi. Plan ke 2, so, ke Giant Shah Alam.... sekali nak cari dapor gas mini untuk pergi camping.... nampak macam sikit je barang nak beli... tapi beratuslah juga... teringat baju & seluar anak2 yang cepat membesar... dah habis dah baju yang ada... kebetulan di Giant banyak baju untuk kanak2... so, capai je lah.....

Selesai shopping.. kami ke Chicken Rice Shop le... Mengisi perut...
Selesai makan kami terus ke Flat kami lama... bayar cukai tanah.... Sekali gus ke Mydin.. mencari baju Amili yang menjadi agenda utama... masih tak jumpa....
Wah, nampaknye kena shopping lagi ni...

Lepas Asar.. ke Pekan Meru pulak.... sambung mencari baju kurung hijau Amili... tapi puas mencari..... belum raya.. mana ada jual baju kurung siap... Lastnye... beli kain hijau dan.. kenalah mama Amili ni menjahit...
Cakap ngan suami.. Kalau tadika tu yang sediakan dan kami bayar je kan senang....

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH