CUTI2 SAKAN - HARI KE 2 : CAMERON HIGHLAND

Pukul 11 pagi kami check out. Biasalah anak ramai... lepas tu semua jenis susah bangun pagi... Leawatlah baru nak gerak ....

Kami mula dengan melawat Strawberry Park... Di sini macam2 ada... dari ladang sayur, ladang bunga, ladang kaktus..... Wah!... pengalaman memetik strawberyy sendiri... sekio RM40... belasah je lah... Nak carik pengalaman... dah alang2 sampai CH.

Masalah di sini ialah... Nak park kereta... Alamak! Tinggi menjunam.... So, bila nak turun balik.. kena naik lebih tinggi dulu baru turun semula..... Kami yang jadi penumpang.... kena turun jalan kaki...

Lepas tu.. kami meronda ke Cactus Point Pulak... Kat sini ada bermacam2 jenis kaktus... yang sekecil2nye hingga sebesar2nye.. Kami tengok je... tak membeli pun...

Selesai tu.. kami ke Kea Farm pulak.... Kat sini.. kami santai & minum air je sambil menikmati udara dingin yang nyaman.... Sempat jugak membeli sayur2an untuk ole2 adik Ipar di Seberang Perai nanti..... Kat sini bertemu adik Marhalim sekeluarga yang singgah selepas bercuti di Pangkor..... Ha! apa lagi.. berposing sakan le dengan sayur2an....

Selasai!... Kami ke Taman rama2 pulak..... Suami bawak anak2... berposing dengan rama2, ular & binatang2 lain....

Selesai.... Singgah pulak di Ladang Teh!.. Posing sakan lagi.... Sebelum singgah ke Kilang Coklat Strawberry.... Setakat posing je... Anak2 buah tak merasa nak petik strawberry sendiri pun.....

Pukul 6.00 petang baru kami bergerak keluar dari Cameron Highland untuk distinasi seterusnya....

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DOA UNTUK ANAK-ANAK

DOA UNTUK SAHABAT

AMMAR ORENTASI KE SEKOLAH