HOME MADE - PAN KEK
Pan kek sebagai sarapan pagi. Percubaan pertama. Kredit kepada Myresepi kerana kerana syer resepi.
http://www.myresipi.com/top/detail/16713
Tapi saya ubah suai ikut bahan yang ada di dapur. Semua bahan saya campurkan sekali dan blend sahaja. Halus adunannya..
Menu yang simple tapi berhasiat. Dalam masa 1/2 jam dah siap terhidang. Kuali kecil tu saya baru sahaja beli di pasaraya yang terdapat di Komplek PKNS Shah alam, harga rm11 gitu. Alhamdullah saat saya tergerak nak buat pan kek ni... Allah temukan kemudahan mendapat keperluannya.
Mudah2an dengan memasak sendiri dapat eratkan kasih sayang kami sekeluarga. Hu hu bajet 2014.
http://www.myresipi.com/top/detail/16713
BAHAN-BAHAN
1 cawan tepung gandum
1 sk baking powder
1 biji telur
1 cawan susu segar
3 sb gula
1 sb minyak
CARA
Satukan tepung gandum dan baking powder
Asingkan kuning dan putih telur. Pukul putih telur sehingga
kembang dan putih. Dalam bekas lain, campur kuning telur,gula dan susu. Kacau
sebati
Masukkan minyak dan susu td dalam no1. Kacau hingga sebati.
Kemudian masunkkan putih telur dan kacau secara kaup balik.
Sedia untuk dimasak atas pan api sederhana besar.
Menu yang simple tapi berhasiat. Dalam masa 1/2 jam dah siap terhidang. Kuali kecil tu saya baru sahaja beli di pasaraya yang terdapat di Komplek PKNS Shah alam, harga rm11 gitu. Alhamdullah saat saya tergerak nak buat pan kek ni... Allah temukan kemudahan mendapat keperluannya.
Mudah2an dengan memasak sendiri dapat eratkan kasih sayang kami sekeluarga. Hu hu bajet 2014.
Ulasan
Catat Ulasan